Close
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА PVC ДОГРАМАТА, КОНДЕНЗА И СТЪКЛОПАКЕТИТЕ

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА PVC ДОГРАМАТА, КОНДЕНЗА И СТЪКЛОПАКЕТИТЕ

Какво трябва да знаем за PVC дограмата?

Предимствата на PVC дограмата са, че има много малко топлоотделяне през профила, минимална поддръжка, не се нуждае от боядисване, има високи показатели на топло и шумоизолация и държи по-ниска цена от другите видове.

Съществуват много и различни профили PVC /поливинил хлорид/. Повечето фирми твърдят, че най-скъпите профили са най-добри, но в крайна сметка по-важно е да се обърне по-голямо внимание на фирмата, която изработва дограмата, защото и от най-качествения профил може да се произведе лоша дограма, ако изработката и монтажа не са на професионално ниво.

Дебелината на стените оказва голямо влияние върху стабилността на дограмата и устойчивостта на измятане.

PROFILINK CLASSIC – 4 камерен – 3 мм.
PROFILINK PREMIUM – 5 камерен – 3 мм.
АLUPLAST – 5 камерен – 3 мм.

Коефициент на топлопреминаване представлява способността на дограмата да превежда топлина или големината на топлинните загуби – нещо, от което до голяма степен зависят сметките ни за отопление. Колкото по-малък е този коефициент, толкова по-голяма изолационност има дограмата и толкова по-малко ще бъдат загубите на топлина през прозореца.

PROFILINK CLASSIC – 4 камерен – U=1.29W/m2K
PROFILINK PREMIUM – 5 камерен – U=1.27W/m2K
ALUPLAST – 5 камерен – U=2.0W/m2K
АЛУМИНИЙ ETEM – с прекъснат термичен мост – U=2.9W/m2K
ОКАЧЕНА ФАСАДА – U=1.17W/m2K


Какво трябва да знаем за конденза?

При контакт с водните пари от въздуха със студени повърхности се образува конденз върху външните стени, ъглите или върху дограмата ; Помещения, в които е извършен строителен ремонт и не е изтекъл поне един летен сезон с активно провертяване, имат повишена влажност на въздуха; Бетонът е силно хигроскопичен материал, поради което при наличие на фуги и пукнатини има възможност влагата да бъде просмукана и да се появи на различни места; Газовите печки освобождават от 1,64 до 1,8 кг. вода при изгарянето на 1кг.газ пропан – бутан; Всеки човек отделя на нощ около 400 г. вода, която се абсорбира от текстила и мебелите и бавно се отдава на вътрешния въздух; Стайните цветя и сушенето на пране в жилището също отделят водна пара.
Как трябва да избягваме конденза?

Да се проветряват спалните по няколко пъти на ден за кратко време, но да се избягва дългото и постоянно проветряване, тъй като повърхностите (например стените) се охлаждат;Да се затварят вратите между помещения с голяма температурна разлика;Например през зимата да не се отваря вратата към неотопляема спалня към отоплявано помещение, за да не се кондензира влага; Да се проветряват мазетата през зимата, за да не се образуват мухъл и плесен; Вратите на баните да са затворени ;След душ банята трябва да се проверти директно навън или през шахта; Да се монтират Външни Ролетни Щори; Да не се поставят шкафове и големи картини на външни стени без топлинна изолация.
Какво трябва да знаем за стъклопакетите?

Всички знаем, че профила заема много малка част от целия прозорец – около 20%. Останалата част е заета от стъклопакет. От там става основният топлообмен на прозореца. Много е важно какъв стъклопакет ще избере клиента.

Енергоспестяващото – К-стъкло представлява нискоемисионно стъкло /флоатно/ с електромагнитен или пиролитно нанесен слой метални окиси, който служи като екран и намалява процента на преминаване на дългите инфрачервени лъчи. Това намалява коефициента на топлопреминаване през стъклото /навън/, без да се ограничава пропускането на светлина. Покритието може да бъде меко /магнетронно/ или твърдо /пиролитно/. Главното действие с две думи е задържането на топлината в стаята.

SGG PLANITHERM 4S това е т.нар. „мултифункционално“ или „всесезонно“ стъкло, благодарение на което се наслаждавате на перфектна температура и светлина независимо от годишните времена.Функцията комфорт зима -лято поддържа приятна атмосфера през цялата година, а рефлекцията придава елегантен външен вид на всяко помещение.SGG PLANITHERM 4S е изработен чрез полагането на много фин прозрачен слой материали от метален произход върху прозрачно стъкло.Това покритие е с ниска проводимост и с двойно свойство: отразява високочестотната инфрачервена радиация, характерна за топлинната енергия и същевременно отразява голяма част от слънчевата енергия.SGG PLANITHERM 4S ви помага да пестите енергия и през лятото и през зимата. През лятото разходите за охлаждане намаляват с най-малко 40% през зимата разходите за отопление намаляват наполовина, в сравнение с обикновен стъклопакет.
Коефициент на топлопреминаване на стъклопакети:

Единично стъкло– U=5,9W/m2K
Стъклопакет бяло/бяло – U=2,9W/m2K
Стъклопакет бяло/цветно – 2,9W/m2K
Стъклопакет от бяло / КА – U=1,7W/m2k.
Стъклопакет бяло/Мултифункционално – 1,1W/m2K
Стъклопакет бяло/КА с газ аргон – U=1,5W/m2K
Троен стъклопакет с бяло/бяло/бяло – U=1,9W/m2K
Троен стъклопакет с бяло/бяло/КА – U=1,4W/m2K
Троен стъклопакет с бяло/бяло/КА с газ аргон – U=1,2W/m2K
Пропускливост на светлина:

Стъклопакет бяло/бяло – 91%
Стъклопакет бяло/КА – 82%
Стъклопакет бяло/цветно – от 40% до 60%
Стъклопакет бяло/Мултифункционално – 70%
Шумоизолация:

стъклопакет бяло/бяло – до 32 db
стъклопакет бяло/КА – до 33 db
стъклопакет бяло/цветно – до 32 db
стъклопакет бяло/Мултифункционално – до 30 db

Съществува метод, с който да проверите дали едно стъкло е нискоемисионно. Запалете запалка и доближете пламъка близо до стъклопакета, ако отражението на пламъка е двойно в два цвята, това е показател, че стъклото е със специално покритие. Ако отражението е единично, то стъклото е с непокрита повърхност.

0 Comments

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Good People, Good Work!